Energie Samen

De samenwerking van de burger initiatieven op het gebied van duurzame energie is een feit. Kleine clubs worden tegen elkaar uitgespeeld en kunnen geen vuist maken. Met het eigen energiebedrijf samen | om is een uitgebreide en werkbare samenwerking ontstaan.

HIER Opgewekt
Jaarlijks in november komen in een grote evenementenhal bijna 1.000 vertegenwoordigers bijeen van initiatieven, (lokale) overheden, corporaties, provincies en serviceverleners. Met een plenaire opening, 50 deelsessies en ca 150 sprekers is het evenement HIER Opgewekt telkens een groot succes. Dat is ook de mening van deelnemers, uit een enquête blijkt dat het Evenement met een 8 wordt beoordeeld.

Het programma-aanbod is groot. Je vindt op internet daarom van elke sessie een verslag met presentaties van de sprekers en relevante links naar meer informatie. Maar ook films, foto’s en natuurlijk enkele Fokke & Sukke-cartoons. Tijdens het evenement in 2014 werd een kort filmpje getoond over de toen aanstaande fusie van e-Decentraal en ODE.

Energie Samen
De samenwerking is geconcretiseerd en later al weer uitgebreid. Alle burgerinitiatieven op het gebied van duurzame energie zijn inmiddels gebundeld en opgegaan in een nieuwe organsisatie: Energie Samen. Onderdeel daarvan is het burger-energiebedrijf samen|om. Gegarandeerd 100% duurzame groene energie. Volg die link en doe ook mee!!

Toenmalig ODE-voorzitter IJmert Muilwijk over de fusie